keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Toinen pitkään suunniteltu juttu, metsästys

Metsästäjän materiaalit

Olen pitkään suunnitellut metsästämisen aloittamista. Miestäni moinen ei kiinnosta lainkaan, mistä siis metsästyskaveri? No, jos ei oma mies kerran tästä innostu, niin lainaan sitten naapurista. Kätevää. 

Naapurin mies on metsämies isolla M:llä. Kolme vuotta vihjailin hänelle, että olisi kiva päästä mukaan hirvijahtiin. Sain aina vastaukseksi "joo, totta kai se onnistuu". Koskaan ei kuitenkaan sitä päivää tullut. Kesällä aloin sitten sanomaan suoraan, että haluan oikeasti sinne hirvijahtiin mukaan ja tämä sanominen palkittiin. Ensimmäinen jahti oli mieletön kokemus! Ilma oli kaunis ja kuulas. Lunta ei ollut lainkaan. Jahtiporukka otti minut herrasmiehinä vastaan, vaikkakin heillä taisi olla pientä ennakkoluuloa minua kohtaan. Olin ensin passipaikalla ja saimme peuran. Seuraavaksi sain olla ajomiehenä, nauttia erään vanhemman hirvimiehen seurasta ja luonnon tuntemuksesta. Päivän saalis, kaksi peuraa.

Ilmeisesti käyttäydyin hirvijahdissa hyvin, sainhan kutsun jouluna luolametsälle. Luolametsästys antoi viimeisen sysäyksen ajatukselle suorittaa metsästäjän tutkinnon. Olin ensimmäisillä oppitunneilla eilen. Nyt siis opiskellaan lakia ja lajeja. Niin siistii!

Asia on edennyt siis todella pitkälle. Vakavassa harkinnassa on oma luolakoira. Sain eilen ilouutisen, erään nartun astutus oli onnistunut. Nyt enää pitäisi kääntää oman miehen pää, siis muutenhan saan sen kääntymään helposti, niin kuin muidenkin miesten, mutta koira-asiat onkin sitten jo toinen juttu. Olemme yhden koiran perhe, tai niin hän luulee. Buahhahahahahahaa. 

Aurinko armas ja niin kaunis metsä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti